Страници

четвъртък, 2 август 2012 г.

Аджика




2.5 кг домати
1 кг моркови
1 кг пипер
1 кг ябълки
100 гр люти чушки
1 голяма глава чесън
1 ч.ч захар
1/4 ч.ч сол
1 ч.ч олио
1 ч.ч оцет

Доматите,морковите, пиперът и ябълките се смилат в кухенски робот или месомелачка, колкото се може по-ситно. Тази смес се слага се на котлона и се вари 1 час. Прибавят се смлените люти чушки, счукания чесън, олиото, оцета, захарта и солта. Разбърква се до завиране и се снема от огъня. Разлива се в бурканчета, които се стерилизират няколко минути за заваряване на капачките.

Отличен сос за печени зеленчуци, за меса, за каквото ви хрумне. Аз лично слагам по-малко люти чушки, за да е приятно люто, а не много лютиво.

2 коментара:

  1. Много вкусно! Даже ми забраниха да го добавям към каквото и да било, щели да го ядат като лютеница :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, и такова приложение може да има. :)

    ОтговорИзтриване