Виенски плодов кекс
120 гр стафиди
150гр сушени фурми
150 гр сушени смокини
100 гр сушени кайсии
100 гр захаросани портокалови корички
За тестото:
170 гр маргарин
4 пакетчета бакпулвер
150 гр захар
4 яйца
150 гр брашно
щипка сол
1 ч.л канела
щипка настъргано индийско орехче
1/2 ч.л джинджифил
100 гр орехи
Глазура:
1 белтък
60 гр пудра захар
Прави се сместа като за маслен кекс, слагат се нарязаните плодове. Изсипва се в намазана и посипана със ситна захар продълговата форма за кекс.Пече се при 175- 200 градуса в предварително загрята фурна за 70 мин. Като се охлади се намазва с глазурата и се украсява с плодове.
А кодрит кадира този път приготвих в Кенууда.
Няма коментари:
Публикуване на коментар