Рецептата е по руски държавен стандарт.
Невероятно меко и вкусно хлебче. Из къщи се носи аромат на хлебозавод, без никакъв дъх на мая. Просто превъзходно! Познайте дали едното хлебче доживя да изстине. Като в детството, когато носихме хляб от магазина до дома и половината биваше изяден. :)
От дозата излизат две хлебчета по около 200 грама
Прави се маяно тесто от:
136 гр брашно
4 гр прясна мая (аз сложих 4 гр суха)
73 гр вода
Оставя се да втасва при 30 градуса. Аз го държах 200 минути в топла фурна.
Добавят се:
вода 87 грама
сол 4,4 грама
захар 12 грама
маргарин 7,5 грама
брашно 164 грама
Замесва се тесто и се оставя да втаса 60-90 минути при 30 градуса.
Оформят се две хлебчета, които се оставят да втасат 30-50 минути.
Преди печене се прави надлъжен разрез на хлебчетата. Поставят се в загрята до 230 градуса фурна, намалява се на 200 градуса и се пекат 15-19 минути.
Охлаждат се на решетка.
Вижте колко са мекички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар