Страници

понеделник, 11 януари 2010 г.

Кифлички с кренвирши от Хрущевско неостаряващо тесто



50 гр мая (2 ч л суха може)
1/2 ч л сол
Маята се разбърква със солта.
1 чаша студено мляко
2 с л захар
200 гр маргарин
3.5 чаши брашно

Тестото трябва да е леко и нежно,слага се в хладилника след омесване и след 4 часа е готово за употреба.  Казват, че можело да издържи и 2 месеца в хладилника, но мен ме съмнява-у нас не се застоява,защото стана любимото ми тесто. Може да се приготвят пица, кифлички, става и за солени и за сладки плънки-универсално е.

2 коментара:

  1. Искам да те попиtaм за маята ,след като се разбърка със солта слага ли и се вода да шупне?НЕ съм много наясно с технологията ,а пък искам да ги направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Не,не се слага вода. От солта маята се втечнява.

    ОтговорИзтриване