Страници

понеделник, 11 януари 2010 г.

Вафлена торта





За вафлите :
разбъркват се 200 гр маргарин и 200 гр захар, прибавят се 2 яйца, 1 ванилия, 1/2 ч.л сода, 500 гр брашно и 450 мл вода. Пекат се в уред за тънки вафли.

За крема :
Стопява се 200 гр масло, прибавя се 1/2 ч.ч пр. мляко, 1/2 ч.ч захар, 200 гр халва, нарязана на ситно и 300 гр сладкарски шоколад. Всичко се разбърква 5 минути на котлона докато се получи еднороден крем. Като поизстине малко се мажат вафлените кори, като се правят 10-12 пласта. Отгоре отново се намазва с крема и се поръсва с орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар