За блата:
4 яйца
0,5 ч.ч захар
100 гр масло
1 ч.л сода
2,5 ч.ч брашно
какао
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло, содата, загасена в малко оцет и брашното. Сместа разделяме на две и в едната част добавяме какаото. В средата на намазана форма редуваме по една лъжичка от двете смеси. Печем на 180 гр. Изрявняваме блата и разрязваме на две.
Варим най-обикновено нишесте "Ванилия"и сглобяваме тортата, поръсваме отгоре трохите от изрзвняване на блатовете.
Който обича по-сочно, сиропира, аз така направих. Но и от крема, ако е по-рядък, тортата си омеква..
Няма коментари:
Публикуване на коментар