Страници

неделя, 3 септември 2017 г.

Торта "Зебра"

По своята същност, това е една обикновена селска торта, от времето на моето детство. Вкусен, бърз и лесен ежедневен десерт.  Всъщност рецептата за блата е кекс, но аз го направих на торта. Не бях го правила доста отдавна и се присетих за него. :)



За блата:
4 яйца
0,5 ч.ч захар
100 гр масло
1 ч.л сода
2,5 ч.ч брашно
какао

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло, содата, загасена в малко оцет и брашното. Сместа разделяме на две и в едната част добавяме какаото. В средата на намазана форма редуваме по една лъжичка от двете смеси. Печем на 180 гр. Изрявняваме блата и разрязваме на две.


Варим най-обикновено нишесте "Ванилия"и сглобяваме тортата, поръсваме отгоре трохите от изрзвняване на блатовете. 


Който обича по-сочно, сиропира, аз така направих. Но и от крема, ако е по-рядък, тортата си омеква..

Няма коментари:

Публикуване на коментар