Страници

сряда, 16 август 2017 г.

Сиропирани козуначени охлювчета



250 гр брашно
20 гр мая
150 гр масло
2 яйца
100 гр захар
1 каф.ч. пр. мляко
стафиди

За сиропа:
1 и 1/2 ч.ч захар
1 ч.ч вода
2 ванилии

Маята се разтваря в млякото, прибавя се малко брашно и получената каша се оставя да втаса. След това се прибавят останалите продукти и се омесва тесто. Оставя се да втаса докато удвои обема си. Разточва се на кора, наръсват се стафидите, навива се на руло. Реже се на парчета и се нареждат в тава.


Пекат се на 180 гр до зачервяване. Когато изстинат се заливат с топъл сироп, поднасят се студени.







Няма коментари:

Публикуване на коментар