Страници

вторник, 12 януари 2010 г.

Медовик




2 яйца
1 ч.ч захар
2 пълни с.л. мед
80-90 гр. масло
Слагат се на водна баня да се разтопи.

 Прибавя се 1 ч.л сода. Сместа побелява и се увеличава.


 Прибавят се 2 ч.ч брашно. Разбърква се и се изсишва на масата, върху брашно. Замесва се меко тесто. 



Дели се на 10-12 топки, които се разточват на тънки кръгове. 

Пекат се по-препеченички. 


Слепват се с крем:
1 ч.ч пр. мляко
1 яйце
1/2 ч.ч захар
1 с.л. брашно
Вари се крем, оставя се да изстине. Разбива се 1 пак. масло. Към млечния крем се прибавя 1 коф. сметана (малка) и двата крема се смесват. Тортата се украсява по желание и се оставя поне една нощ в хладилника да омекне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар