Страници

вторник, 12 януари 2010 г.

Борщ



Кипва се бульон от свинско или пилешко месо, слага се настъргано червено цвекло и се вари докато то побелее. Прибавят се нарязани на кубчета картофи и след 5 минути се прибавя запръжка от лук, морков, домат, масло. Прибавя се нарязано прясно зеле. Когато то се свари, се прибавя магданоз, копър, счукана скилидка чесън и ситно нарязана сланина, счукана леко в хаванче.

Източник: моята маминка.
Светла ти памет, маминка Клава. Твоят борщ беше най-вкусният на света! Какво ли не бих дала за чинийка борщ, сварен от теб с комат черен хляб, чиято коричка е натъркана със скилидка чесън.:(

2 коментара:

  1. Прекрасна рецепта, изключително вкусно. Единственото отклонение, което си позволих(поради липсата им)е да заменя свинския с телешки бульон, а сланината - с бекон.
    Светла й памет на твоята маминка, Джемма

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря. Радвам се, че се е харесала рецептата.

    ОтговорИзтриване