Страници

понеделник, 11 януари 2010 г.

Пельмени



Тесто:

1 чаша вода
1 яйце
сол
брашно до твърдо тесто

Плънка:

кайма от 3 вида месо- свинско, телешко,агнешко
черен пипер
лук

От продуктите за тестото се омесва гладко, сравнително твърдо тесто. Оставя се за половин час завито с кърпа.
Каймата се омесва добре с пипера и настъргания на ренде лук.Тестото се разточва тънко,режят се кръгчета с чаша, слага се плънка , сгъва се на две, прищипват се добре краищата и се прегъва така,че да се срещнат двата края и да се слепят. Готовите пелмени се варят в кипяща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Поднасят се топли,поляти със заквасена сметана или майонеза по желание.

Източник: мама

Няма коментари:

Публикуване на коментар