Рецептата я споделя Вера
6 яйца
6 яйчени черупки вода
1 чаена черупка ракия
200 г бяло нишесте
200 г брашно
В гъстото тесто се топи „уреда“ подпрян на кошницата се пържат до розово в сгорещено олио
Поднасят се поръсени с пудра захар, овкусена с ванилия или канела. Добре биха станали и ако се топнат в разтопен шоколад.
6 яйца
6 яйчени черупки вода
1 чаена черупка ракия
200 г бяло нишесте
200 г брашно
В гъстото тесто се топи „уреда“ подпрян на кошницата се пържат до розово в сгорещено олио
Поднасят се поръсени с пудра захар, овкусена с ванилия или канела. Добре биха станали и ако се топнат в разтопен шоколад.
Необходима е форма за да бъдат приготвени
Аз прибавих малко червена боя в тестото, защото преди съм правила с нишесте ягода и ми харесват розови, а сега нишестето ми беше натурално.
Аз прибавих малко червена боя в тестото, защото преди съм правила с нишесте ягода и ми харесват розови, а сега нишестето ми беше натурално.
Джемма, от 1998 год., когато ги видях за пръв път тези "дамги", мъча бабите в Созопол да ми дадат рецептата заедно с една дамга, но ... Все удрям на камък ...
ОтговорИзтриванеКак успя? Браво!
Аз имам и други подобни рецепти, но тази я намерих в нета и реших да пробвам и нея. Ето видео: https://www.youtube.com/watch?v=0t6dP8wxnrI
ОтговорИзтриване