понеделник, 24 ноември 2014 г.

Портокалови и лимонови корички за сладкиши



Белим тънки кори от лимони и портокали. Слагаме ги в студена вода и загряваме. Като заври водата се излива и се налива нова. Процедурата се повтаря три пъти. След това коричките се нарязват на ситно, слагат се в буркан, като се посипват с много захар, която се стопява и те стоят в концентриран сироп. Съхраняват се в хладилник няколко месеца. Използват се за сладкиши по 1-2 с.л

4 коментара:

  1. Това предложение ми идва тъкмо навреме. Искам по някакъв начин да запазя такива кори за да ги ползвам по-късно. Бялата част на корите премахва ли се?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, белят се колкото се може по-тънко, да няма много бяла част.

    ОтговорИзтриване
  3. Джемма, правила съм и издържат дори повече, година бих казала.

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам, у нас не оцеляват дълго.

    ОтговорИзтриване