неделя, 13 декември 2015 г.

Канелени рулца



225 гр масло меко
1/2 ч. л. сол
1 ч.л. ванилов екстракт
100 гр пудра захар
50 гр кафява захар
1 яйце
300 гр брашно

Канелен слой:
10 с. л. масло
1 с. л. канела
1 ч. л. ванилов екстракт
3-4 с. л. мед
2 с. л. брашно

Тестото се разбива с миксер, прибира се в хладилник да стрегне.
Разбъркват се продуктите за канеления слой.
Тестото се разточва, намазва се с канелената смес, навива се на руло и се прибира в хладилник. Реже се на кръгчета, пече се на 200 гр.

Забележка: Брашното по рецептата е малко, малко се сплескаха и при работа тестото беше доста меко. Може и яйцето ми да е било по-голямо, но следващият път ще увелича количеството на брашното.
Препоръчвам горещо тия сладки, който обича канела - много са вкусни.

Източник: интернет