понеделник, 24 септември 2012 г.

Пълнени печени камби



Във всяка камба се слага се по 1к.л сол и захар и по 1 ч.л оцет и олио. Пълнят се с настъргани моркови и нарязана целина (омесени).пекат се до омекване. Още горещи се слагат в буркани и се обръщат до пълното им изстиване. 



четвъртък, 20 септември 2012 г.

Тесто в кухненския робот- бързо и лесно

козуначено тесто:

маслено тесто:



медено тесто:



неделя, 9 септември 2012 г.

Тесто за солени изделия


1 яйце
вода- 1 и 1/4 ч.ч
3 с.л олио
3 с.л  равни захар
1 ч.л сол
1 пак. суха мая (7 гр.)
4 ч.ч. брашно 

Тестото става много приятно за работа.
Аз направих кифлички с пълнеж кашкавал, топено сирене и колбас. Вътрешността е мека, пореста и пухкава.
 
   

понеделник, 3 септември 2012 г.

Салата от патладжани



5 кг патладжан се обелва и се нарязва на кубчета. Завират се 5 литра вода, 1 ч.ч сол, 500 мл оцет. Изсипва се патладжана и се вари 4 минути. Отцежда се добре и се слага в сгорещено олио-200 мл. запържва се 3 минути.прибавя се 1 глава нарязан чесън и 3 ситно нарязани люти чушлета. Още горещо се насипва в буркани и се обръщат с капачките надолу докато изстинат. 

Аз направих доза и половина. Излязоха 9 компотени буркана. В 3 сложих чесън, 3 оставих без нищо, в останалите 3 сложих и чесън, и чушка. 




Източник: руски форум

събота, 1 септември 2012 г.

Салата "Десятка"





10 бр патладжан, 10 бр. пипер, 10 бр. лук, 10 бр. домати, 1 глава чесън, 1 връзка магданоз, 100 мл оцет, 100 мл олио, 3 с.л захар, 1.5 с.л сол

Зеленчуците се нарязват на средно едри парчета. магданозът на ситно, чесънът се счуква.
Оцетът, олиото,солта и захарта се слагат в голяма тенджера за заврат. Прибавят се патладжанът, пипера, лукът и доматите. Варят се 30 минути след завиране като се бъркат периодично. Прибавят се магданозът и чесънът и се вари още 5 минути.. Разсипва се в буркани и се стерилизира 20 минути.

Много вкусно и като салата и като полуфабрикат за миш-маш.

Източник: руски форум